top of page

Taalcursussen

Om optimaal van Italië en de Italiaanse cultuur te kunnen genieten is een goede basiskennis van de taal een groot voordeel. Als je de taal spreekt, kom je  pas echt in aanraking met de Italiaanse cultuur  en samenleving in al haar facetten. Bovendien maken Italianen graag contact met buitenlanders en ze kunnen het enorm waarderen als die hun taal spreken.
Het is dus van groot belang voor de liefhebbers van Italië om kennis te maken met de prachtige taal  van “il Bel Paese”. Als je tijd en energie wilt investeren in het leren van een taal, zorg er dan voor juist die cursussen te volgen waar je echt leert om doeltreffend te communiceren.
Voor uitstekende cursussen Italiaans ben je bij Dante Alighieri Maastricht aan het goede adres. Waarom maakt Dante Alighieri het verschil?

  • Onze taaltrainers zijn voornamelijk Italiaanse taaldocenten, hoog gekwalificeerd en met tientallen jaren ervaring.

  • Dante Alighieri Maastricht verzorgt sinds jaar en dag taalcursussen voor haar leden die aansluiten op het Europees Referentiekader Talen: A1en A2 (basisgebruiker), B1 en B2 (gevorderde), C1(vergevorderde). De snelheid van het bereiken van een bepaald (tussen)niveau kan enigszins variëren volgens de wensen van een groep.

  • Niveaus kunnen desgewenst gecertificeerd worden (voor Nederland vindt de certificatie plaats bij Dante Alighieri Leiden/Den Haag). Dit betekent niet dat Dante Alighieri Maastricht een schoolse aanpak hanteert, maar zij schept een ideale leeromgeving om het gewenste niveau te bereiken.

  • De lessen zijn aantrekkelijk, gevarieerd en doeltreffend. Er wordt de communicatieve methode gehanteerd, waarbij het spreken centraal staat en het primaire doel is om in snel tempo de taal te leren verstaan en zich verstaanbaar te kunnen maken. Alle andere vaardigheden komen eveneens aan bod. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten. De meeste cursussen worden begeleid door een native speaker om je gemakkelijk de Italiaanse taal eigen te maken en tegelijkertijd meer te weten te komen over het dagelijks leven in Italië, over de Italiaanse cultuur, gewoontes en gebruiken.

Klik hier voor het cursusoverzicht 2023-2024.

bottom of page