Bestuur

Ton van Leeuwaarden

Voorzitter

e-mail: voorzitter@dante-maastricht.nl

 

Ik ben lang geleden begonnen met Italiaans te leren, puur uit interesse en omdat de taal zo mooi klinkt en geheimzinnig is. Ik was daar net mee begonnen toen ons bedrijf werd overgenomen door een Italiaans bedrijf met hoofdvestigingen in Genua en Florence, twee uitdagende totaal verschillende steden. Dit is ondertussen al weer decennia geleden. Het leren van de taal werd daardoor een hele interessante uitdaging.
De bezoeken aan Italië werden steeds frequenter en intensiever en twee jaar hebben we part time in Rapallo gewoond. 
Nu, na mijn pensionering, wil ik me actief inzetten binnen Dante Maastricht om intensief met Italië en het Italiaans bezig te zijn.
Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Van oorsprong Brabander maar al sinds 1982 woon ik in Maastricht en daarna Eckelrade.

Ellen Goorden

Secretaris

Burg. Wijnandsstraat 94
6245 PV Eijsden
e-mail: secretariaat@dante-maastricht.nl

 

Hierbij wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Ellen Goorden-van Wijk, woonachtig in Eijsden. Sinds kort gestopt met werken als assistent bedrijfsleiding bij Hotel Brull te Mechelen. Sinds een jaar of 10 ben ik bezig met de Italiaanse taal, daarmee begonnen na een korte vakantiecursus bij de Volksuniversiteit, zodat het op vakantie in Italië lukte me daar verstaanbaar te maken. Gegrepen door de taal , de muziek en het land heb ik eerst 4 jaar Italiaans gevolgd vlak bij mij over de grens in ’s Gravenvoeren. Vervolgens ben ik lid geworden van Dante Alighieri Maastricht en volg daar al een aantal jaren op maandagavond de conversatiecursus en bezoek tevens regelmatig de door Dante georganiseerde culturele avonden. Derhalve ben ik gevraagd om tot het bestuur toe te treden. Sinds februari 2015 vervul ik de functie van secretaris in het bestuur.

Peter Rawie

Penningmeester

e-mail: penningmeester@dante-maastricht.nl

 

Italië behoort al lang bij mijn favoriete vakantielanden. Er is daar zoveel te ontdekken aan kunst, architectuur, landschappen, wijn en goede maaltijden, dat ik daar nog lang niet uitgekeken ben.
Die belangstelling, gecombineerd met het feit, dat ik de leeftijd heb waarop ik niet meer hoef te werken was voor een van de bestuursleden van Dante – Maastricht aanleiding om mij te vragen als bestuurslid.
Daaraan heb ik graag voldaan, ook omdat mij dit de kans geeft om iets meer van Italië te weten te komen.  

Arthur Meij

Cursuscoördinator

e-mail: cursuscoordinator@dante-maastricht.nl

Passie voor Italië : want dan ontdek ik opeens dat het niet toevallig kan zijn dat ik al een behoorlijk aantal jaren diverse regio’s heb bezocht en telkens weer van plan ben om terug te gaan. En natuurlijk zijn de overweldigende cultuur, de prachtige natuur, het heerlijke eten en de melodieuze taal daarbij leidend, maar onderscheidend blijft voor mij de hartelijkheid van de Italianen, de trots voor hun eigen stad en regio en vooral de hartverwarmende manier waarop zij met elkaar, hun familie en vrienden omgaan. Dan is de stap om via de taal wat makkelijker contact te maken niet meer zo groot. Na de eerste jaren o.l.v. enthousiaste en deskundige docenten van Dante, was ik toch nog verrast hoe mijn beperkte kennis van het Italiaans ertoe leidde, dat deuren verder opgingen, we opeens bij Italiaanse families aan tafel zaten en veel contacten en activiteiten soepeltjes geregeld konden worden. Dat wens ik ook alle Dantecursisten van harte toe door het volgen de van de lessen Italiaans bij Dante Alighieri Maastricht!

Desiree Tonnaer

Bestuurslid

e-mail: desiree@dante-maastricht.nl

 

Als beeldend kunstenaar ben ik zeer breed geïnteresseerd in cultuur.
De aantrekkingskracht van de schoonheid en het rijke culturele verleden van Italië  noopt mij jaarlijks, samen met mijn partner Heleen,  vele kilometers per auto richting uithoeken van Italië te verslinden. In 2014 strandden we met autopech in Minervigno Murge. Uitgerekend op zaterdag namiddag, wanneer alle garages dicht zijn. Een garagehouder ontving ons toch en constateerde dat het euvel niet meteen verholpen kon worden. Wachtend op een, achteraf niet gekomen, verlossende reactie van de ANWB voor een huurauto, zaten wij vijf uren aan een privé keukentafel tegenover een hartelijk, slechts Italiaans sprekend echtpaar. Wij verstonden niets.  Gênant.  Dit zou ons nooit meer overkomen. 
De taallessen bij Dante zijn ons zeer goed bevallen. Uit betrokkenheid bij de enthousiaste club van Dante Alghieri,  ben ik nu bestuurslid en studie coördinator. 

Annette Schade

Bestuurslid PR en Activiteiten

email: annette@dante-maastricht.nl​

 

Interesse in andere landen, culturen en talen is mij van huis uit bijgebracht.  Ik liet mijn oog en oor op Italië en het Italiaans vallen toen ik tijdens mijn studententijd de 2CV van een oudere zus naar Rome moest brengen, die daar kunsthistorisch onderzoek deed. Ik viel als een blok voor de klanken van het Italiaans, de sfeer, het eten en de prachtige kunstschatten. Inmiddels volg ik al jaren verschillende taalcursussen van Dante.

Epi van Winsen

Webmaster

webmaster@dante-maastricht.nl

Wiskundige, via school betrokken geraakt bij Romereizen en nu zeer fanaat Romeganger.

Ruim 50 bezoeken aan de eeuwige stad staan op zijn palmares.

Groot liefhebber van werken van Caravaggio.

In de jaren 90 taalcursussen gevolgd bij Dante en daarna nog een maand in Florence een taalcursus gedaan.

Please reload

Dante Maastricht

Info@dante-maastricht.nl

  • Facebook Social Icon

© 2016 Ontwerp Dante Maastricht.