Website Dante Maastricht home

logo_dante comitato di Maastricht.jpg

De cursussen van het cursusseizoen 2021 - 2022 zijn begonnen in de week van 4 oktober.  

De inschrijving is gesloten.

Klik hier voor het cursusoverzicht

Jan: "Na een aantal lessen kon ik me al redelijk redden in het Italiaans. Leuke groep en lerares. En absoluuut goedkoop."

De filmische verbeelding van Dante's Goddelijke komedie, lezing op donderdag 25 november 2021 om 20.00 uur in filmhuis Lumière.

Wij organiseren maandelijks culturele activiteiten over Italie maar wachten voorlopig tot we weten wanneer we wat kunnen. We willen alles Corona-proof doen volgens de richtlijnen van het RIVM en wijzigen ons programma indien nodig.

Programma culturele activiteiten voor 2021-2022 nu online. Lees hier.

 

Het programma van de Nederlandse comitati ter gelegenheid van Dante700 (Danteweek en daarbuiten) begint steeds meer vorm te krijgen!

Meer op deze website

 

Dante Maastricht

Dante_Alighieri's_portrait_by_Sandro_Bot

Dante Maastricht is een vereniging die zich tot doel stelt de Italiaanse taal en cultuur te bevorderen. Dante Maastricht is één van de 18 Nederlandse afdelingen van de Società Dante Alighieri met haar hoofdvestiging in Rome. De naam van de vereniging komt van de ‘vader van de Italiaanse taal’, de schrijver en dichter Dante Alighieri. Als schrijver heeft Dante Alighieri een revolutie teweeg gebracht door niet meer in het Latijn te publiceren maar in het ‘italiano vulgare’, de Florentijnse volkstaal ofwel het Toscaans van rond 1300. Dante werd zo een icoon voor de Italiaanse taal.

Nieuw

Bent u geïnteresseerd in de Italiaanse cultuur, film, kunst, muziek en eten dan valt er bij Dante Maastricht veel te beleven. Gedurende het verenigingsjaar organiseren wij vrijwel elke maand een activiteit. Wij bieden lezingen, film- en opera-avonden, alle met Italië als vertrekpunt. Daarnaast verzorgen wij taalcursussen op verschillende niveaus.
Iedereen, jong en oud, kan lid van Dante worden.  Een lidmaatschap kost voor het verenigingsjaar 2021 slechts € 20,-. Lid worden kan door inschrijven via de deze link. Opzeggen voor 1 december van het lopende jaar.

 

Volg ons nu ook op 

  • Facebook Social Icon