Website Dante Maastricht home

logo_dante comitato di Maastricht.jpg

De cursussen van het cursusseizoen 2022 - 2023 worden op dit moment voorbereid, Start september/oktober 2022.  

De inschrijving is nog gesloten.

Klik hier voor het cursusoverzicht 2021-2022

Jan: "Na een aantal lessen kon ik me al redelijk redden in het Italiaans. Leuke groep en lerares. En absoluuut goedkoop."

Verslag van de Fine Stagione 2022 vindt u hier.

Programma culturele activiteiten voor 2022-2023 wordt samengesteld. Zodra we meer info hebben volgt die op de website.

 

Bekijk ook eens de externe activiteiten en interessante links. 

Ook dit jaar weer Italië evenement in Utrecht.

Dante Maastricht

Dante_Alighieri's_portrait_by_Sandro_Bot

Dante Maastricht is een vereniging die zich tot doel stelt de Italiaanse taal en cultuur te bevorderen. Dante Maastricht is één van de 18 Nederlandse afdelingen van de Società Dante Alighieri met haar hoofdvestiging in Rome. De naam van de vereniging komt van de ‘vader van de Italiaanse taal’, de schrijver en dichter Dante Alighieri. Als schrijver heeft Dante Alighieri een revolutie teweeg gebracht door niet meer in het Latijn te publiceren maar in het ‘italiano vulgare’, de Florentijnse volkstaal ofwel het Toscaans van rond 1300. Dante werd zo een icoon voor de Italiaanse taal.

Nieuw

Bent u geïnteresseerd in de Italiaanse cultuur, film, kunst, muziek en eten dan valt er bij Dante Maastricht veel te beleven. Gedurende het verenigingsjaar organiseren wij vrijwel elke maand een activiteit. Wij bieden lezingen, film- en opera-avonden, alle met Italië als vertrekpunt. Daarnaast verzorgen wij taalcursussen op verschillende niveaus.
Iedereen, jong en oud, kan lid van Dante worden.  Een lidmaatschap kost voor het verenigingsjaar 2021 slechts € 20,-. Lid worden kan door inschrijven via de deze link. Opzeggen voor 1 december van het lopende jaar.

 

Volg ons nu ook op 

  • Facebook Social Icon