Website Dante Maastricht home

De cursussen van het cursusseizoen 2021 - 2022 beginnen in de week van 4 oktober september.  

De inschrijving is geopend.

Klik hier voor het cursusoverzicht

Jan: "Na een aantal lessen kon ik me al redelijk redden in het Italiaans. Leuke groep en lerares. En absoluuut goedkoop."

Op 14 september webinar van Sandrina Bokhorst met thema Dante en Rome

Op 16 september webinar door Marc Leijendekker in het kader van Dante700

Wij organiseren maandelijks culturele activiteiten over Italie maar wachten voorlopig tot we weten wanneer we wat kunnen. We willen alles Corona-proof doen volgens de richtlijnen van het RIVM en wijzigen ons programma indien nodig.

Dante Alighieri, de dichter, het hele jaar in de schijnwerpers  Is weer aangevuld met juni

 

Leestip, Nieuwe biografie van Dante

 

Jac van den Boogard is bij velen bekend om de lezingen en cursussen die hij voor Dante heeft gegeven.

In 2 artikelen legt hij uit waarom Piero della Francesca zijn lievelingskunstenaar is.

Dante Maastricht

Dante Maastricht is een vereniging die zich tot doel stelt de Italiaanse taal en cultuur te bevorderen. Dante Maastricht is één van de 18 Nederlandse afdelingen van de Società Dante Alighieri met haar hoofdvestiging in Rome. De naam van de vereniging komt van de ‘vader van de Italiaanse taal’, de schrijver en dichter Dante Alighieri. Als schrijver heeft Dante Alighieri een revolutie teweeg gebracht door niet meer in het Latijn te publiceren maar in het ‘italiano vulgare’, de Florentijnse volkstaal ofwel het Toscaans van rond 1300. Dante werd zo een icoon voor de Italiaanse taal.

Nieuw

Evenement 2021

VIER DE ITALIAANSE ZOMER!

Het lekkerste Italiaanse zomerfeest van Nederland mag ook in 2021 niet ontbreken! Sole, vino, musica; op 2, 3 en 4 juli schijnt de zon, schenken we glazen en klinkt er muziek. Je bent van harte welkom op onze bruisende marktpleinen en gezellige terrassen, bij de diverse proeverijen en foodtrucks. Wij brengen het allerlekkerste uit Italië rechtstreeks naar Nederland. Aan tafel!

Link naar inschrijving en tickets.

Bent u geïnteresseerd in de Italiaanse cultuur, film, kunst, muziek en eten dan valt er bij Dante Maastricht veel te beleven. Gedurende het verenigingsjaar organiseren wij vrijwel elke maand een activiteit. Wij bieden lezingen, film- en opera-avonden, alle met Italië als vertrekpunt. Daarnaast verzorgen wij taalcursussen op verschillende niveaus.
Iedereen, jong en oud, kan lid van Dante worden.  Een lidmaatschap kost voor het verenigingsjaar 2021 slechts € 20,-. Lid worden kan door inschrijven via de deze link. Opzeggen voor 1 december van het lopende jaar.

 

Volg ons nu ook op 

  • Facebook Social Icon

Dante Maastricht

Info@dante-maastricht.nl

  • Facebook Social Icon

© 2021 Ontwerp Dante Maastricht DT_TVL.