top of page

Website Dante Maastricht home

logo_dante comitato di Maastricht.jpg

De cursussen van het cursusseizoen 2023 - 2024 worden op dit moment voorbereid, Start eind september 2023.  De inschrijving is gesloten.

Jan: "Na een aantal lessen kon ik me al redelijk redden in het Italiaans. Leuke groep en lerares. En absoluuut goedkoop."

Meer info over komendse activiteiten klik hier

De eerstvolgende Bar Insieme is op woensdag 4 oktober 2023.

Bij Lumière worden geregeld Italiaanse films vertoond.

Houd hun website in de gaten.

Het definitieve rooster voor de lessen van cursusjaar 2023-2024 staat nu online. Klik hier.

Dante Maastricht

Dante_Alighieri's_portrait_by_Sandro_Bot

Dante Maastricht is een vereniging die zich tot doel stelt de Italiaanse taal en cultuur te bevorderen. Dante Maastricht is één van de 18 Nederlandse afdelingen van de Società Dante Alighieri met haar hoofdvestiging in Rome. De naam van de vereniging komt van de ‘vader van de Italiaanse taal’, de schrijver en dichter Dante Alighieri. Als schrijver heeft Dante Alighieri een revolutie teweeg gebracht door niet meer in het Latijn te publiceren maar in het ‘italiano vulgare’, de Florentijnse volkstaal ofwel het Toscaans van rond 1300. Dante werd zo een icoon voor de Italiaanse taal.

Nieuw

Culturele activiteiten van Dante Sittard ook voor leden Dante Maastricht

Paolo Giuseppin, onze spreker van 16 maart jl, heeft nu ook een italiaanse vertaling van zijn boek gepubliceerd. 

Een lovende recensie vind je hier.

Taalcursussen van Dante Italië in Italië

Bezoek ook eens de website van Dante Nederland voor informatie over alle comitati in Nederland en veel meer.

Bent u geïnteresseerd in de Italiaanse cultuur, film, kunst, muziek en eten dan valt er bij Dante Maastricht veel te beleven. Gedurende het verenigingsjaar organiseren wij vrijwel elke maand een activiteit. Wij bieden lezingen, film- en opera-avonden, alle met Italië als vertrekpunt. Daarnaast verzorgen wij taalcursussen op verschillende niveaus.
Iedereen, jong en oud, kan lid van Dante worden.  Een lidmaatschap kost voor het verenigingsjaar (=kalenderjaar) slechts € 20,-. Lid worden kan door inschrijven via de deze link. Opzeggen voor 1 december van het lopende jaar.

 

Volg ons nu ook op 

  • Facebook Social Icon
bottom of page