Website Dante Maastricht home

logo_dante comitato di Maastricht.jpg

De cursussen van het cursusseizoen 2022 - 2023 worden op dit moment voorbereid, Start september/oktober 2022.  

De inschrijving is gesloten. De lessen zijn begonnen.

Jan: "Na een aantal lessen kon ik me al redelijk redden in het Italiaans. Leuke groep en lerares. En absoluuut goedkoop."

Het schema van de culturele activiteiten voor verenigingsjaar 2022-2023 staat klaar. 

Wederom een mooi gevarieerd programma. Klik hier.

Programma culturele activiteiten voor 2022-2023 is samengesteld. 

 

Op 26 oktober 20.000 uur lezing over Caravaggio in Stayokay.

Meer informatie in de culturele agenda

Dante Maastricht

Dante_Alighieri's_portrait_by_Sandro_Bot

Dante Maastricht is een vereniging die zich tot doel stelt de Italiaanse taal en cultuur te bevorderen. Dante Maastricht is één van de 18 Nederlandse afdelingen van de Società Dante Alighieri met haar hoofdvestiging in Rome. De naam van de vereniging komt van de ‘vader van de Italiaanse taal’, de schrijver en dichter Dante Alighieri. Als schrijver heeft Dante Alighieri een revolutie teweeg gebracht door niet meer in het Latijn te publiceren maar in het ‘italiano vulgare’, de Florentijnse volkstaal ofwel het Toscaans van rond 1300. Dante werd zo een icoon voor de Italiaanse taal.

Nieuw

Bent u geïnteresseerd in de Italiaanse cultuur, film, kunst, muziek en eten dan valt er bij Dante Maastricht veel te beleven. Gedurende het verenigingsjaar organiseren wij vrijwel elke maand een activiteit. Wij bieden lezingen, film- en opera-avonden, alle met Italië als vertrekpunt. Daarnaast verzorgen wij taalcursussen op verschillende niveaus.
Iedereen, jong en oud, kan lid van Dante worden.  Een lidmaatschap kost voor het verenigingsjaar 2021 slechts € 20,-. Lid worden kan door inschrijven via de deze link. Opzeggen voor 1 december van het lopende jaar.

 

Volg ons nu ook op 

  • Facebook Social Icon