top of page

Bar Insieme

Meestal spreken we de Italiaanse taal alleen als we in Italië op vakantie zijn. 

Om ons hier nog beter op voor te bereiden organiseert het bestuur van Dante Alighieri Maastricht een maandelijks “taalcafé”, onder de naam BAR INSIEME.  

De setting is simpel. Iedereen is welkom en er is slechts één spelregel: "Er wordt enkel Italiaans gesproken." 

Aanvang               20.00u tot 22.00u 

Locatie                 Bistrot On Top, Scharnerweg 131, 6224 JD Maastricht 

Wanneer              5 april 2023

Aanmelden:          is niet nodig

 

Wij organiseren deze avond voor iedereen die zijn spreekvaardigheid in het Italiaans wil onderhouden of ontwikkelen en waar in een ongedwongen sfeer samen met elkaar Italiaans gesproken wordt. Als het ware een gezellige avond in een barretje in Italië gezellig kletsen met de Italiaanse gasten. 

De consumpties zijn voor eigen rekening.  

De tweede Bar Insieme was minder druk bezocht dan de eerste, maar met een deelnemersaantal van bijna 20 zijn we heel tevreden. De avond verliep bijzonder genanimeerd. Er was een fijne sfeer en we waanden ons in Italië.
Nog een keer de hoofdpunten op een rij:
Na 18:00 uur kun je gratis parkeren en het is op korte loopafstand van het station.
De opzet is dat er slechts één regel is: We spreken die avond uitsluitend Italiaans.
We beginnen om 20:00 uur en na 45 minuten wisselen we van groepen. Waar we over praten is geheel aan de deelnemers, er zijn geen voorgekozen onderwerpen. Het is ook geen les of cursus.
Je hoeft niet perfect Italiaans te spreken om mee te doen aan het taalcafé. Het is laagdrempelig en geschikt voor al onze cursisten. Plezier beleven in een gezellige ambiance en tegelijk je taalvaardigheid verhogen is het doel.
Uiteraard kunnen we tijdens de gesprekken genieten van een drankje. Het is de bedoeling uw eigen consumpties af te rekenen aan het einde van de avond.
Toegang is gratis voor leden en niet-leden. Iedereen is welkom mits aan onze enige spelregel wordt voldaan.

Verder biedt "On Top" nog voor die avond een speciaal 2-gangen menu aan in Italiaanse stijl voor € 25,-- per persoon, aanvang tussen 18:00 en 18:30 uur. Gelieve van tevoren te reserveren als u gebruik wil maken van het diner bij On Top, telefoon 043 362 70 99 of INFO@BISTROTONTOP.NL.

We hopen van harte u op 5 april opnieuw of voor het eerst te mogen begroeten.
U hoeft zich niet aan te melden voor deze avond.

bottom of page