top of page

Externe activiteiten

2022-05-22.jpg

Italië Evenement Haarzuilens

Excursie naar het Italië evenement in Haarzuilens

 

Al voor de 21e keer wordt dit jaarlijkse evenement georganiseerd.

Ieder jaar is het een succesvol festijn met aandacht voor het Italië van vandaag.

Er is steeds een gevarieerd programma met muziek en dans, presentaties door producenten van allerlei artikelen en producten en uiteraard terrasjes met Italiaanse drankjes en gerechten. Dante Alighieri Nederland is één van de vaste standhouders.

Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid om (tegen betaling) het Kasteel de Haar van binnen te bekijken. Dit kasteel is in zijn huidige vorm ontworpen door Pierre Cuypers en nog steeds in het bezit van de nazaten van diens opdrachtgevers baron Etienne van Zuylen van Nijevelt en zijn vrouw Hélène de Rothschild.

Bij voldoende belangstelling organiseert Dante Alighieri – Maastricht voor haar leden een excursie naar dit evenement op zaterdag 1 juni 2024. Het vervoer naar Haarzuilens gebeurt dan per bus. Op het evenement zelf is iedere deelnemer vrij de tijd in te delen.

De kosten van de excursie moeten nog worden vastgesteld, maar voor de entree tot het evenement moet u rekening houden met een toegangsprijs van € 25,00 per persoon. De kosten van de bus zullen (deels) door Dante Alighieri – Maastricht worden betaald.

Deelname aan deze excursie staat open voor elk lid van Dante Alighieri – Maastricht, die zich kan laten vergezellen door maximaal 1 introducé.

U kunt zich nu voorlopig voor deze excursie aanmelden door een e-mail te sturen naar evenement@dante-maastricht.nl , vermeld u daarin uw naam en woonadres en met hoeveel personen u wilt deelnemen. Doe dit uiterlijk 15 maart 2024. Zo snel mogelijk daarna ontvangt u verdere informatie.

Over het evenement zelf vindt u hier verdere informatie.

foto 1.jpg

Italiaanse films in Lumière

In Lumière draaien geregeld Italiaanse speelfilms.

Het programma van Lumière vindt u hier.

Op 8 juni draait de klassieker "La Dolce Vita" om 13.30 uur.

Marcello Mastroianni is de door de wol geverfde, cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de zojuist in Rome gearriveerde hoogblonde ‘starlet’ Sylvia (Anita Ekberg).  
 

In Sylvia's kielzog bezoekt Marcello de feestjes van de Romeinse jetset en ontdekt dat onder de vernislaag van ‘het zoete leven’ verveling, twijfel en chaos schuilen.
 

De film is een schitterend portret in zwart-wit van de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden; Rome's aristocratie speelt zich­zelf, maar de beroemde Via Veneto, trefpunt van de internationale beau monde in de jaren zestig, werd in de studio nagebouwd.
 

Fellini's meesterwerk

La dolce vita geldt als een van de klassiekers uit de naoorlogse Italiaanse filmgeschiedenis, waarin grote acteurs en regisseurs het gezicht van de Europese cinema bepaalden. Fellini’s portrettering van een gefrustreerde society reporter die zich ogenschijnlijk onaangedaan door een decor van weke decadentie beweegt, was van grote invloed op Paolo Sorrentino’s La grande bellezza (2013).

Kaartjes voor Danteleden 9 Euro. Kaartjes cvia deze link.

0d342f18-99f6-595e-e751-e8270721c827.gif

Italiaans leren in Italie

Hai voglia di migliorare il tuo italiano ma non puoi viaggiare? Allora i nostri corsi di italiano online sulla piattaforma Scuola.me sono il perfetto regalo di Natale!

Sulla piattaforma trovi 4 percorsi, uno per ogni livello A1, A2, B1 e B2, presentati dai nostri docenti e ognuno costituito da 7 videolezioni che affrontano particolari aspetti critici della lingua italiana e che puoi acquistare anche singolarmente.

  

Ogni corso include:

·        PROGRAMMA

·        VIDEOLEZIONI

·        MATERIALE DI STUDIO

·        ACCESSO ILLIMITATO

·        ACCESSO MOBILE

·        CERTIFICATO DI FINE CORSO 

Visita la piattaforma www.scuola.me e scrivi "DANTE" sulla barra di ricerca per trovare tutti i nostri percorsi.

Lion-Ph5310-3.png

Italiaans leren in Modena

Nog meer mogelijkheden om Italiaans te leren in Italië.

Prijzen en beurzen en veel mer informatie op de website van

ROMANICA


accademia italiana di lingua e cultura
Via Castel Maraldo 45 
41121 Modena - Italia
tel. +39 059 245651 - fax +39 059 433244
scuola@romanica.it - www.romanica.it

rai uno.jpg

RAI UNO: Paesi che Vai

RAI UNO heeft een prachtige serie " Paesi che vai"  over de vele prachtige toeristische attracties in Italie.

Via deze link kun je de uitzendingen bekijken. Na eenmalig registreren direct beschikbaar.

De uitzendingen zijn goed te volgen voor wie over een redelijke kennis van de Itailiaanse taal beschikt.

bottom of page