Culturele Agenda

Woensdag 28 oktober: Als pelgrim op pad naar Rome door Hans Driever.

Als pelgrim op pad naar Rome

 

Meerdere voetwegen leiden naar Rome, zoals de Via Francigena en Via di San Francesco. Deze relatief rustige pelgrimsroutes hebben elk hun eigen karakter. Ze hebben gemeen dat ze indrukwekkende landschappen doorkruisen en prachtige, eeuwenoude plaatsen en dorpjes aandoen in de Italiaanse regio’s Toscana, Umbria en Lazio. Als pelgrim onderweg zijn betekent een intensieve kennismaking met vele aspecten van de Italiaanse cultuur, met de Italiaanse keuken en niet in de laatste plaats met de Italianen zelf. En voor wie daarvoor openstaat: een mooie spirituele ervaring.

 

Hans Driever is bestuurslid van Dante Alighieri Rotterdam en gepassioneerd lange afstandswandelaar. Hij heeft in 2017 de Via Francigena gelopen van Lucca naar Roma en in het najaar van 2019 de Franciscaanse voetreis van Firenze naar Roma. Hij zal niet alleen de routes beschrijven, maar ook ingaan op de nodige praktische zaken rondom het lange afstandswandelen. Ondersteund door mooie plaatjes zal hij proberen over te brengen wat een dergelijke trektocht met je doet.

De lezing begint om 20.00u, zaal open vanaf 19:45u.

Voor deze lezing is inschrijving verplicht door middel van het opsturen van het inschrijfformulier.

Entree Dante leden gratis.

Helaas zijn er door de Corona-maatregelen slechts een beperkt aantal bezoekers toegestaan, vandaar dat het deze keer niet mogelijk is om introducés mee te nemen.

Locatie: StayOkay, Maasboulevard 101, Maastricht.

 

Coronaregels:

Bij deze willen je wijzen op de voorzorgsmaatregelen die we nemen om je bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

  • Geen klachten? Dan ben je meer dan welkom!

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

  • Plan je bezoek met maximaal 2 personen.

  • Kom op tijd, maar niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de lezing.

  • Neem in de zaal plaats op een van de gemarkeerde stoelen en volg waar nodig de aanwijzingen van onze bestuursleden. 

1 / 1

Please reload

Dante Maastricht

Info@dante-maastricht.nl

  • Facebook Social Icon

© 2016 Ontwerp Dante Maastricht.